Trenutno pregledavate Exact12 ATEX: Sprječavanje eksplozija

Exact12 ATEX: Sprječavanje eksplozija

Exact12 ATEX razvodne kutije, iz tvrtke Murrelektonik, idealne su za uporabu u potencijalno eksplozivnim atmosferama zona 2 (plin) i 22 (prašina), kao što su one u premazivanju praškom, lakirerskim objektima, postrojenjima za preradu drveta i mlinovima za brašno.

Robusne razdjelne kutije s četiri ili osam utora (s dva signala svaka) udovoljavaju odgovarajućim zahtjevima ATEX direktive EU-a 2014/34/EU i odobreni su u skladu sa standardima EN60079-0/-15/-31. Kutije za distribuciju ispitane su s obzirom na temperaturu, udar, grijanje i nepropusnost. Kabel je čvrsto spojen, te je izrađen od visokokvalitetnih materijala PUR bez halogena i dostupan u različitim duljinama. Savršeno prilagođen i posebno dizajniran kavez osigurava jasnu vidljivost svih LED dioda i pločica s imenima te štiti razvodnu kutiju.

Praktična i neodvojiva

Nepropusna kontura Exact12-a ATEX je integrirana u kućište te je pomoću toga neodvojiva, čak i kod pogrešnog rukovanja. Na drugim ATEX razvodnim kutijama potrebno je mijenjati cijelu razvodnu kutiju ako dođe do puknuća ili gubitka nepropusne membrane.