Trenutno pregledavate Pouzdana detekcija prozirnih objekata; Fotoelektrični senzor koristi UV svjetla

Pouzdana detekcija prozirnih objekata; Fotoelektrični senzor koristi UV svjetla

Kada je u pitanju otkrivanje transparentnih objekata, ograničenja konvencionalnih optičkih senzora su očita. S obzirom da prozirno stakla ili plastika apsorbiraju samo malu količinu svjetlosti, postoji mala razlika između emitiranih i primljenih osvjetljenja. Kao rezultat toga, sklopni signali mogu biti nejasni. Onečišćenje od prašine ili vlage na leći – nezaobilazan u mnogim područjima primjene – može dovesti do pogreške prilikom brojanja. Do sada, takvi problemi su bili ublaženi pomoću korištenja složenih algoritama u kontroli ili stalnim finim podešavanjem. Novi pristup nudi rješenje.

Fotoelektrični senzor TRU-C23 tvrtke Contrinex je idealno pogodan za kontrolu prisutnosti transparentnih objekata. Njegova patentirana tehnologija koristi UV svjetla. Od prozirnih materijala poput plastike ili stakla koji apsorbiraju velike količine polarizirane UV svjetlosti, vrlo je lako postaviti prag na kojem je prekidač senzora. To čini puštanje u pogon mnogo lakšim. Oblik ili debljina ciljanog ne utječe na detekciju. Osim toga, na rad senzora ne utječu prljavština, kapljice vode ili starenje. Višestruko prebacivanje za isti objekt je eliminirana.
Senzor sustav sadrži LED koji emitira polaroidno UV svjetlo i reflektor napravljen od posebnog materijala, pogodan za UV zračenja. Sve u svemu, radni raspon senzora je oko 1000 mm. Posebna optika s automatizacijom osigurava pouzdanu detekciju i bez slijepe zone, čak ni blizu senzora ili kroz mali urez. Kućište, koje je samo 30 x 20 x 10 mm, je kompatibilno s cijelo C23 serijom, kao i sličnim uređajima. IO-Link sučelje također pruža značajnu dodatnu korist udaljenog puštanja u rad, dijagnostiku i parametrizaciju kao standard i bez ikakvih dodatnih troškova. Senzor je ispitan i odobren od strane Ecolaba, ocijenjen s IP67 i pouzdano otporan na zajednički industrijski proces čišćenja.

Svestrana obitelj

Za primjene koje zahtijevaju detektiranje debljih ili većih prozirnih objekata, C23 Transparent Standard (prozirni standard) može biti idealno rješenje. Standard radi sa polariziranim, crvenim svjetlom i ima maksimalni domet do 2500 mm. Ovaj novi fotoelektrični senzor osigurava vrlo povoljan omjer cijene i performansi. Obje verzije će biti predstavljene javnosti na SPS/IPC/Drives, te će biti dostupna od početka 2017. godine pa nadalje. Cijela C23 obitelj optičkih senzora, koji nudi rješenja za širok raspon primjena, može se vidjeti na ovoj izložbi. Tipični područja primjene, za dva najnovija člana obitelji, mogu se naći u prehrambenoj, farmaceutskoj i pakirnoj industriji, na primjer prilikom punjenja staklenih ili plastičnih boca, pakiranja u plastiku ili kada je potrebna detekcija pakiranja čistog filma.

Tehnički podaci proizvoda: