Trenutno pregledavate Modlink MSDD = Jednostavan pristup

Modlink MSDD = Jednostavan pristup

Sučelja za panele Modlink MSDD iz tvrtke Murrelektronik pružaju jednostavan i siguran pristup upravljačkoj jedinici bez potrebe otvaranja vrata elektro ormara. Cijeli niz utičnica i konektora (posebno prilagođenih svakoj državi) pruža visoku prilagodljivost; širok raspon certifikata i dozvola omogućuje upotrebu širom svijeta.

Software kontrolnih jedinica se često mora prilagođavati tijekom rada za što je potrebno spajanje na prijenosna računala ili dijagnostičke alate. Takve operacije često se moraju vršiti samo otvaranjem elektroormara što košta proizvodnju i vremena i novca. U slučaju da se promjene moraju napraviti tijekom rada tehničari često naprave neko privremeno rješenje kako bi mogli pristupiti kontrolnoj jedinici. Takvo privremeno ožičenje je podložno greškama i daleko je od idealnog rješenja.
Takve situacije moguće je izbjeći korištenjem sučelja Modlink MSDD. Modlink MSDD je modularni sustav koji se sastoji od standardiziranih metalnih ili plastičnih okvira – jednostavnih ili dvostrukih, koji se montiraju na upravljački ormar. Više od 170 komada različitih umetaka je moguće kombinirati kako bi se dobilo idealno rješenje – tu su specifična rješenja za pojedine države a također i standardizirani umetci s SUB-D, RJ45 i USB konektorima. Bez obzira nalazila se vaša tvornica u Kini, Kanadi, Francuskoj ili Sri Lanki – Murrelektornik ima pravo rješenje!

Tolika raznolikost dovodi do zapanjujuće brojke od više od 100 000 različitih kombinacija koje se mogu odabrati. U svim jednostrukim okvirima postoji dovoljno mjesta za barem jednu utičnicu te jedno podatkovno sučelje. Ako je potrebno više strujnih utičnica i podatkovnih sučelja tada je pravo rješenje dvostruki okvir. Visoka razina zaštite od IP65 osigurava da Modlink MSDD sučelja mogu biti korištena i u zahtjevnim uvjetima. Zahvaljujući zaštitnim pločicama, EMC zaštita je također osigurana.
U industrijskim uvjetima, strujne utičnice moraju biti zaštićene, sukladno standardu, sve do 20A koristeći uređanje za rezidualnu struju (RCD). Stoga je Murrelektronik dizajnirao svoje Modlink MSDD sučelja tako da se bilo koji komercijalno dostupni 2 polni sigurnosni prekidač vrlo lako integrira u postojeći okvir. Nakon greške, jednostavno se sigurnosni prekidač resetira. Za podatkovnu vezu taj umetak se može opremiti USB-A ili RJ45 konektorom ovisno o potrebi. Rezultat je potpuno programibilno sučelje uključujući osiguran električni spoj. Takvo rješenje je jedinstveno na tržištu.
Dozvole su bitne za međunarodnu upotrebu. Modlink MSDD sučelja s dobro poznatim dvostrukim zaključavanjem za upravljačke ormare imaju certifikat UL prema cURus. Dozvola za umetke je takozvana dizajn dozvola. Tako novo konfigurirani umetci su odsad dobili i dozvolu prema cURus.