Trenutno pregledavate Novi kompaktni DC/DC pretvarači s visokom performansom

Novi kompaktni DC/DC pretvarači s visokom performansom

U seriji DIMENSION CD, PULS nudi efikasne i robusne DC/DC pretvarače za montažu na DIN šinu sa rasponom snage od 92 do 240W.

Ključne karakteristike uređaja su visoka otpornost na prijelaze i prenapone, te povratna opterećenja. To znači da pretvarači DC/DC aktivno doprinose povećanju dostupnosti sistema. Najnoviji dodaci ovoj seriji proizvoda su CD10.241 (ulaz: 24V, izlaz: 24V / 10A) i CD10.482 (ulaz: 48V, izlaz: 48V / 5A).

Oba uređaja nude visok nivo učinkovitosti. Kod 94.2% (CD10.241) i 95.1% (CD10.482), uređaji stvaraju 30% manje gubitaka od sljedećeg najbližeg konkurentskog uređaja. Niski gubici također olakšavaju kompaktan dizajn širine samo 42 mm. Minimalna veličina omogućuje jednostavnu instalaciju u decentraliziranim kutijama za zamjenu na licu mjesta i uštedu dragocjenog prostora na DIN šini.
Svi DC/DC pretvarači u seriji CD daju potencijalni, stabilizirani i galvanski izolirani SELV / PELV izlazni napon i prikladni su za širok raspon zadataka u sustavu. Primjerice, mogu se koristiti za generiranje stabiliziranog izravnog napona korištenog u baterijskim aplikacijama.

Zahvaljujući galvanskoj izolaciji, oni su također idealni za instalaciju nezavisnih sustava opskrbe. Ovaj je čimbenik osobito važan za sigurnosne kriterije u pomorskim i željezničkim primjenama ili prerađivačkoj industriji.

DC/DC pretvarači u seriji CD-a također se mogu koristiti za osvježavanje kontrolnog napona na kraju dugih kablova. To znači da se padovi napona mogu nadoknaditi i povećati dostupnost sustava. Za pouzdano pokretanje većih opterećenja, postoji raspoloživa rezervna snaga od 20% do temperature od +45 °C. Ako je neprekidno potrebna viša izlazna snaga, može se istodobno spojiti više uređaja istog tipa.