Trenutno pregledavate Odsad i s tehnologijom IODD

Odsad i s tehnologijom IODD

Sada strojeve i sustave s IO-Link uređajima možete postaviti još brže. Murrelektronik je prvi proizvođač koji nudi IODD tehnologiju u uređajima što omogućuje “Plug & Play” kada ugrađujete IO-Link uređaje.

IODD (IO Device Description – IO Opis uređaja) datoteka daje opis senzora i ventila. Tj., sadrži informacije o ”identitetu” uređaja, parametrima, procesnim podacima, dijagnostičkim podacima, svojstvima komunikacije i ostale detalje. 
Novi moduli MVK Metal i Impact67 iz tvrtke Murrelektronik u sebi sadrže IODD datoteke integrirane u GSD datoteke. Ako su ti uređaji – poput IO-Link senzora ili ventilskih klastera – uljučenik u instalaciju ova baza podataka je dostupna i vrlo brzo se može integrirati. U prijašnjim verzijama svaki novi IO-link master uređaj je morao biti zasebno integriran u softver što je oduzimalo puno dragocjenog vremena. Ako je broj identičnih senzora za spajanje bio velik, proces spajanja je morao biti odrađen za svaki od njih posebno što je oduzelo puno vremena a neizbježne su bile i pogreške prilikom izvođenja radova. 

Sada, s IODD, tehnologijom IO-Link master je konfiguriran kontrolnim putem te je instalacija završena. Jednostavan ”Plug & Play” princip. 
Još jedno zanimljivo svojstvo kod tih modula je mogućnost integracije IO-Link uređaja asinkronim pristupom. Ova opcija je također dostupna na novim Cube67 IO-Link master modulima. 
Svi novi IO-Link moduli iz Murrelektronik tvrtke u skladu su sa specifikacijom IO-Link 1.1 te su opremljeni s IO-Link Class A i B portovima (ulazima/izlazima).