Trenutno pregledavate Novo provođenje kablova za instalacije s utikačima – bez alata i ekonomično!

Novo provođenje kablova za instalacije s utikačima – bez alata i ekonomično!

S novim izdanjem kompaktnog djeljivog provođenje kablova/instalacija KEL-QUICK, icotek donosi na tržište vrlo učinkoviti i ekonomični sistem za uvođenje instalacija bez ili s utikačima, kablovima i pneumatskih vodovima. Sa dolaskom na tržište u 2008. KEL-QUICK proizvodi sastavni su dio icotek asortimana. Postoji potpuno obnovljeni sistem s još većom stabilnošću, jednostavnom upotrebom i modernim izgledom. Tu je i KEL-QUICK kao kompaktna jednoredna verzija.

Svugdje gdje su vodovi bez ili s utikačima, cijevi ili pneumatskih vodova u strojevima, kućištima ili ormarićima, IP54 zatvoreni, nudi se KEL-QUICK kao odlična alternativa za spajanje/zatvaranje kablova. KEL-QUICK je sjajno rješenje, posebno kad nije nužno regulirano smanjenje naprezanja prema DIN EN 62244. Još uvijek se koriste urezane kabelske ovojnice serije QT. Sa QT ovojnicama mogu se uvesti vodovi promjera od 1-15 mm. Osim toga postoje mnogostruke ovojnice za do 4 vodova po utikaču, kao i posebne ovojnice kao na primjer ASI-vodovi. Kod postavljanja treba obratiti pažnju na to da ravna strana ovojnice pokazuje prema sredini.

Nakon popunjavanja sa vodovima, završni poklopac KEL-QUICK sa membranama i pričvršćenim okvirom se montira na željenu lokaciju. Uz pravilan odabir i ugradnju ovojnica i okvira KEL-QUICK pruža i zaštitu IP54. Novi KEL-QUICK koristi dizajn KEL-U/KEL-ER linije i time postaje još robusniji i jednostavniji za ugradnju /rastavljane.

Proizvodna serija KEL-QUICK temelji se na uvođenju za 24-/16-/10-pinske standardne konektore. Oblik KEL-QUICK-B temelji se na uvođenju 36mm × 46mm. Jednoredni izvedbeni oblik serije KEL-QUICK-E odlikuje se kroz štednju prostora i time je prikladan za uske prostore i uvođenje ravnih konektora (npr. SUB-D). Ugradnja započinje postavljanjem u KEL-SNAP okvir (osim KEL-QUICK) ili pričvršćivanjem vijaka. Pričvršćivanje na podlogu za ugradnju na zidove uključeno je u isporuku.

Prednosti:

  • Brza ugradnja pričvršćivanjem okvira bez alata ili vijaka
  • Zadržavanje garancije na tvornički konfekcionirane vodiče
  • Brzi popravak, brzi servis
  • Visoka gustoća pakiranja
  • Velika raznolikost
  • Stabilnost, zaštita od vibracija
  • Ušteda prostora, kompaktan oblik
  • Idealno za ravne konektore kao npr. SUB-D (KEL-QUICK-E)