Trenutno pregledavate Magnetski ili RFID-kodirani sigurnosni senzori nude beskontaktnu zaštitu za vrata, haube i poklopce

Magnetski ili RFID-kodirani sigurnosni senzori nude beskontaktnu zaštitu za vrata, haube i poklopce

Mnoga postrojenja i strojevi trebaju sigurnosne uređaje za sprečavanje neovlaštenog ulaska ili pristup tijekom rada. Jednostavna svjetlosna rešetka u mnogim slučajevima nije dovoljna; u slučaju buke, topline, prašine itd. na primjer iz preše, robotskih stanica ili injekcijskog prešanja, gdje ne smiju izaći iz prostora. S druge strane postrojenja u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, iz higijenskih razloga, moraju biti zaštićena od prodiranja stranih tijela. Različita vrata, haube ili poklopci tu pomažu. 
Njihov položaj može se jasno prepoznati preko magnetskog ili RFID-kodiranog, ECOLAB-certificiranog sigurnosnog senzora. Senzor radi beskontaktno, nema nikakav priključak i time ni duge intervale održavanja. Magnetski kodirani sistem (tip 4 prema ISO 14119) čini YSM -seriju senzora otpornu na učinke drugih senzora i veoma je otporan na manipulacije na licu mjesta. RFID-kodirani način (YSR-serije) može povezati i do 30 senzora u redu sa samo jednim sklopnikom ili upravljačem.

Sigurnosni senzori sa razmakom od 4 mm do 18 mm , rade u magnetskoj verziji također i iza poklopca od nehrđajućeg čelika. To omogućuje vrlo sigurnu ugradnju, na primjer sa pokrivenom mehanikom, a istovremeno i jednostavno čišćenje svih otvorenih površina. Uz to senzor ispunjava zahtjeve prema IP69K standardu, dakle otporan je na prašinu i vodu, čak i pod visokim tlakom i parom. Time su sigurnosni senzori prikladni i za primjenu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. RFID-kod YSR-izvedbe može biti nasumično generiran ili je utvrđen prema tehničkoj funkciji, vanjski nadzor uređaja (EDM) i povratni signal također su dostupni.
Sigurnosni senzori dimenzije 36mm x 26mm x 13mm ili 88mm x 25mm x 13mm (DxŠxV) vrlo su kompaktni i mogu se postaviti s prednje strane/frontalno kao i pod kutom od 90°. Spajati se mogu sa M12 priključkom ili PVC kablom .

Tehnički podaci: