Trenutno pregledavate Vario-X – Ključ digitalne transformacije

Vario-X – Ključ digitalne transformacije

U svijetu automatizacije nijedan kamen ne ostaje neprevrnut. Doslovno se sve stavlja na probni stol. A svrha je jasna: digitalno planiranje, lakša i brža instalacija i puštanje u rad, troškovna učinkovitost i održivost.

Murrelektronik omogućuje postizanje ovih sve složenijih ciljeva – inventivnim rješenjima. Decentralizirana automatizacija u modularnom sustavu čini vaše postrojenje spremnim za budućnost i daje vam prostor kada proizvodni pogoni dosegnu svoje granice kapaciteta.

Jednostavan i inteligentan. Prilagođen. Otporan na budućnost u cijelosti.

Decentralizirani sustav automatizacije – nula ormara

Decentralizirajte, modularizirajte, kombinirajte tehnologije, djelujete energetski učinkovitije, smanjite i pojednostavnite složenost i pronađite pametna rješenja.

To je ono što Vario-X postiže: 100% decentralizirana automatizacija bez upravljačkih ormara. Sustav Vario-X rješava sve složenije proizvodne izazove. Vario-X je modularni sustav s rješenjima za svaki stroj zamišljenima do najsitnijeg detalja. Možete planirati i proširiti svoj sustav prema svim pravilima umjetnosti – fleksibilnost, skalabilnost, montaža na stroj i kompaktnost.

Murrelektronik decentralizirani sustav eliminira potrebu za dugotrajnom instalacijom. Vremena postavljanja i izvori pogrešaka su eliminirani. Servis i vrijeme zastoja prilagođavaju se vašim proizvodnim ciklusima kroz predviđeno održavanje. Zvuči složeno, ali Murrelektronik to čini prilično jednostavnim!

Budućnost automatizacije je bez ormarića.

Vario-X je dosljedno fleksibilna i skalabilna platforma za automatizaciju s maksimalnom otvorenošću i performansama na svim razinama i sučeljima. Budući da je budućnost automatizacije bez upravljačkih ormara i bez komprimiranog zraka – ali je umrežena, priključna i isplativa.

Olaf Prein, voditelj globalne automatizacije poslovnih jedinica u tvrtki Murrelektronik
Murrelektronik - VarioX

Pametno i jednostavno

Vario-X je modularna platforma za automatizaciju koja nudi prilagođeno rješenje. Razvijen je i projektiran prema individualnim zahtjevima kupca i dovodi sve komponente automatizacije izravno do točke djelovanja.

Uz besprijekornu integraciju decentraliziranih servo pogona, Vario-X osigurava pouzdano upravljanje naponom, signalom i podacima izravno na terenu. To znači da se po prvi put sve funkcije automatizacije mogu implementirati potpuno decentralizirano – bez upravljačkog ormara. Robusna kućišta sa zaštitom IP67 (otporan na vodu/prašinu) jednostavno se postavljaju jedno uz drugo u čvrstu stražnju ploču s integriranim profilima konstrukcije stroja. Na taj se način cijela stanica može jednostavno pričvrstiti na sve uobičajene profilne sustave bez ikakve dodatne zaštite, a u ekstremnim slučajevima čak može izdržati i koračno opterećenje kućišta.

Pozitivne nuspojave u smislu energetske učinkovitosti i zahtjeva za prostorom: Kada upravljački ormari postanu suvišni, potrebno je manje hlađenja i u pogonu je dostupno više prostora koji se može koristiti za proizvodnu opremu s dodanom vrijednošću, poput robota.

Murrelektronik - VarioX

Digitalni blizanac za planiranje, instalaciju, rad i servis

Međutim, VARIO-X nije samo stražnja ploča, kontrole, kabeli. Postrojenje automatizirano od strane VARIO-X ima digitalnog blizanca od samog početka. Pomična 1:1 slika stvarnog postrojenja, koja sadrži sve funkcije i parametre kasnijeg sustava – i to već u fazi projekta prije nego što je prva mehanička komponenta naručena ili sastavljena.